![]() |
"En Iyi Video" ödülü Türk Hekimlerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() "En Iyi Video" ödülü Türk Hekimlerine"En iyi video" ödülü Türk hekimlerine Türk hekimlerinin, halk arasında kalın bağırsak kanseri olarak bilinen rektum kanserindeki ameliyat tekniğini, cerrahlara öğretmek için hazırlandıkları video eğitim seti, alandaki en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen ''En İyi Video'' ödülünü, Türkiye'ye getirdi ![]() Ankara- "En İyi Video" ödülünün sahipleri Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın bağırsak kanserinde ameliyat tekniğini öğretmek amacıyla hazırlanan video sunumu, dünya genelinde çeşitli ülkelerden yaklaşık 2 bin 500 bilim insanının katıldığı kongrede, büyük beğeni kazandı ve takdir topladı ![]() ![]() Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve cerrahlar tarafından hazırlanan üç boyutlu çizgi film uygulamaları da bulunan video çalışmasının, ameliyat hemşirelerinin operasyonu tanımaları açısından da faydalı olduğu belirtildi ![]() ![]() ![]() ![]() "Kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser arasında" AÜ Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Rektum bölgesinde yerleşen kanserlerin tedavilerinde ameliyat tekniğinin önemine değinen Kuzu, şunları kaydetti: ''Kanserli bağırsağın tamamen alınması sırasında komşu organlara dikkat edilmesi ve özellikle cinsel organlara giden sinirlerin hasar görmemesi gerekiyor ![]() ![]() Bu sayede, kanser hastalığının tekrarlaması, sinir hasarına bağlı idrar yapma işlevinin bozulması ve cinsel iktidarsızlık probleminin görülmesi gibi sorunların neredeyse ortadan kaldırılması mümkün olabilecek ![]() ![]() ![]()
![]() |
|