Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
en iyi video, hekimlerine, türk, ödülü

"En Iyi Video" ödülü Türk Hekimlerine

Eski 06-08-2010   #1
Şengül Şirin

"En Iyi Video" ödülü Türk Hekimlerine

"En iyi video" ödülü Türk hekimlerine

Türk hekimlerinin, halk arasında kalın bağırsak kanseri olarak bilinen rektum kanserindeki ameliyat tekniğini, cerrahlara öğretmek için hazırlandıkları video eğitim seti, alandaki en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen ''En İyi Video'' ödülünü, Türkiye'ye getirdi

Ankara- "En İyi Video" ödülünün sahipleri Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof Dr Mehmet Ayhan Kuzu, Doç Dr İbrahim Halil Açar ve Doç Dr Ahmet Keşşaf Aşlar oldu

Prof Dr Kuzu başkanlığındaki ekip tarafından hazırlanan video sunumu, bu yıl 111 yaşını kutlayan Amerikan Kolon-Rektum Cerrahisi Derneği tarafından 14–19 Mayıs tarihleri arasında ABD'in Minneapolis kentinde düzenlenen uluslararası kongrede, bilim insanları ile paylaşıldı

Kalın bağırsak kanserinde ameliyat tekniğini öğretmek amacıyla hazırlanan video sunumu, dünya genelinde çeşitli ülkelerden yaklaşık 2 bin 500 bilim insanının katıldığı kongrede, büyük beğeni kazandı ve takdir topladı Kongrede, kalın bağırsak ameliyatının tüm detaylarının gösterilerek anlatıldığı video sunumunun ardından, katılımcılara tekniğin eski yöntemden farkları açıklandı ve kadavra üzerinde uygulamalara yer verildi
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve cerrahlar tarafından hazırlanan üç boyutlu çizgi film uygulamaları da bulunan video çalışmasının, ameliyat hemşirelerinin operasyonu tanımaları açısından da faydalı olduğu belirtildi Video seti, 45 ve 2 saatlik iki ayrı bölümden oluşuyor Video setinin, çok yakında dünya çapında dağıtımı yapılacak

"Kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser arasında"

AÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Ayhan Kuzu, kalın bağırsak kanserinin, Türkiye dahil dünya genelinde hem kadın hem de erkekte en sık görülen kanser türleri arasında yer aldığını söyledi Kalın bağırsakta görülen kanserlerin önemli bir kısmının, kalın bağırsağın makata yakın bölümünde geliştiğini anlatan Kuzu, rektumda gelişen kanserlerin tedavi prensiplerinin yerleşim yeri itibariyle kalın bağırsağın diğer yerlerinde yerleşen kanserlerden önemli ayrıcalıklar gösterdiğini dile getirdi

Rektum bölgesinde yerleşen kanserlerin tedavilerinde ameliyat tekniğinin önemine değinen Kuzu, şunları kaydetti: ''Kanserli bağırsağın tamamen alınması sırasında komşu organlara dikkat edilmesi ve özellikle cinsel organlara giden sinirlerin hasar görmemesi gerekiyor Bu nedenle, Türk hekimlerinin eğitim videosu yoluyla cerrahlara göstermek istedikleri ameliyat tekniğinin iyi bilinmesi ve iyi uygulanması, ameliyat sonrası ciddi sorunlara neden olabilecek yanlışlık ve eksiklikleri gidermede çok büyük rol oynayacak

Bu sayede, kanser hastalığının tekrarlaması, sinir hasarına bağlı idrar yapma işlevinin bozulması ve cinsel iktidarsızlık probleminin görülmesi gibi sorunların neredeyse ortadan kaldırılması mümkün olabilecek Türk cerrahlarından oluşan ekibimiz tarafından rektum kanseri ameliyat tekniğini öğretmek amacıyla hazırlanan eğitim DVD'si, bu endikasyonlara neden olmadan operasyonun nasıl yapılacağını ayrıntılarıyla gösteriyor Bu DVD eğitimi alan hekimler, tekniği uygulamaya hazır hale geliyor''

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com