Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biilgi, cin, detaylı, hakkında, içerik, karşı, politikası, tarihi, türk, türklere

Türk Tarihi Türklere Karşı Çin Politikası Hakkında Detaylı Biilgi İçerik

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Tarihi Türklere Karşı Çin Politikası Hakkında Detaylı Biilgi İçerik

Türklere Karşı Çin Politikası

Çinliler savaş meydanında Hunları yenemeyeceğini anlamıştıTürkleri diz getirmek için şu politikaları uygulamak zorunda kaldı:

- Çin prensleri Türk hakanlarıyla evlendirilecekti
- Prenseslerin yanında çok sayıfa hizmetli gönderilecekBu hizmetliler casusluk yaparak Türkler hakkında bilgi toplardılar
-Türk beylerine çeşitli hediyeler yollarlardı (Özellikle ipek)
-Türklere çeşitle zamanlarda ekonomik yardımlar yapılacak, rahat ve rehavete düşmeleri sağlanacakSonra da bu yardımlar kesilerek Türkleri ekonomik olrak Çin'e bağımlı hale getirilecektir
-Türk beyleri çeşitli hilelerle birbirlerine karşı kışkırtılacaktır

Çin bozkır göçebe hayatı yasayan ve savasçılıkları gelismis olan Türk Ordusu karsısında çaresiz
kalıyordu
Hatta Türk Akınlarını durdurmak için ÇİN SEDDİ'ni yaptırmıstı Buna rağmen Türkleri durduramamıstı
Bu durum karsısında çaresiz kalan Çin su siyaseti takip etti:

1- Çin prenslerini Hun Hakanlarıyla evlendirerek, prensesin yanında Hun sarayına çok sayıda hizmetkar
gönderdiler Bu hizmetkarlar casusluk faaliyetinde bulunarak,Türkler hakkında bilgi topladılar

2- Türk Beylerine hediyeler göndererek, onları kendilerine bağlamaya ve ekonomik olarak Çin'e bağımlı
yasamaya alıstırdılar

3- Hediyeleri ve ekonomik yardımları birden keserek, Türkleri itaat altına almaya
çalıstılar

4- Türk Beylerini birbirlerine karsı kıskırtarak, Türk devletinin parçalanmasını sağladılar

ÖRNEK:

Bu konuda en iyi örneklerden biri, Asya Hun Devleti'nin Batı ve Doğu Hun Devleti diye ikiye ayrılması
olayıdır

Bu dönemde Hun Devletinin basına geçen HUANYEH, Çin'in ekonomik yardımları
kesmesi üzerine, kurultayı toplayarak, Çin'e bağlanmayı teklif etti Ancak kardesi ÇİÇİ "Bağımsızlığımız
herseyden önce gelir" diyerek, Huanyeh'e karsı çıktı Böylece Hunlar ikiye ayrıldı

Çin ile birlesen
Huanyeh, kardesi Batı Hun Hakanı Çiçi üzerine giderek, Batı Hun Devletini ortadan kaldırdı

Batı Hun
Halkı Aral gölü çevresine göç etmek zorunda kaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com