Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
comparative, cümleler, ile, ilgili

Comparative İle İlgili Cümleler

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Comparative İle İlgili Cümleler

[size="3">İki şeyden birisinin üstün olmasına göre yapılan karşılaştırmaya COMPARATIVE diyoruz Bunu da karşılaştırılan isimlerin önüne "][/size]sıcak

Plane is faster than bus --> Uçak otobüsten daha hızlı

Hidayet is taller than İbrahim --> Hidayet, İbrahim'den daha uzun

Our grandfather is older than my mother --> Büyükbabam annemden daha yaşlı

Ships are slower than submarines --> Gemiler, denizlatılardan daha yavaş

Kızılırmak is longer than Çoruh River --> Kızılırmak, Çoruh nehrinden daha uzun

The Pacific Ocean is broader than the Mediterranean --> Pasifik Okyanusu, Akdeniz'den daha geniş

Burcu is older Bahar -->Burcu , Bahardan daha büyük (yaşlı)

My camera is more expensive than yours --> Benim fotoğraf makinam sizinkinden daha pahalı

Taxi drivers drive less carefully than others --> Taksi sürücülerinden diğerlerinden daha az dikkatli arabakullanırlar

This winter is hotter than the winters of 1970's --> Bu kış, 1970'lerin kışlarından daha sıcak

İstanbul is more expensive than Malatya --> İstanbul, Malatya'dan daha pahalı

Maybe I am happier than you --> Belki de ben senden daha mutluyum

A great computer is better than PC's --> Büyük bir bilgisayar PC'lerden daha iyidir

Pelin is stronger at bridge than I am --> Pelin briçte benden daha güçlü

Truck is bigger than car --> Kamyon arabadan büyük

May be this grammar topic, comparative, is easier than others --> Belki de bu dilbilgisi konusu, Comparative, diğer konulardan daha kolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com