Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frekansı, rüzgar

Rüzgar Frekansı Nedir

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüzgar Frekansı Nedir

Rüzgar Esme sıklığı nedir
Rüzgarın frekansı
rüzgar frekans gülü
rüzgar frekansı ve hakim rüzgar yönü nedir

Rüzgâr her yönden farklı sıklıkta eser Rüzgârın esme sayısına rüzgâr frekansı denir Rüzgârın hangi yönden, ne kadar süreyle kaç defa estiğine Rüzgâr esme sıklığı veya frekansı denir Rüzgârın frekansı rüzgârgülü diyagramları ile gösterilir

Herhangi bir yerde rüzgârın yıl içinde en fazla estiği yöne hâkim rüzgâr yönü denir

Örneğin Ankara Meteoroloji İstasyonu verilerine göre, Ankara'ya ait yıllık ortalama rüzgar frekans gülüne bakıldığında, yıl içinde kuzeydoğudan esen rüzgarların toplam 5000 esme sayısı ile en fazla olduğu görülür Yani egemen rüzgar yönü kuzeydoğudur

UYARI:

1-Bir yerin rüzgârgülüne bakarak hâkim rüzgâr yönü ve o yerdeki yer şekillerinin uzanış yönü hakkında bilgi edinebiliriz

2- Birbirine komşu iki yerin farklı ısınması durumunda öncelikle rüzgâr görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com