![]() |
Pratik Bilgiler (Genel) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Bilgiler (Genel)Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun ![]() Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz ![]() Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz ![]() Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz ![]() Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz ![]() Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir ![]() Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer ![]() Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız ![]() ![]() Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur ![]() Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun ![]() ![]() Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar ![]() ![]() ![]() Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz ![]() Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin ![]() Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin ![]() Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır ![]() ![]() ![]() Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır ![]() Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz ![]() Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz ![]() Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun ![]() Sucukları serin bir yere asmak yetmez ![]() ![]() ![]() Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir ![]() ![]() ![]() Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin ![]() Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun ![]() ![]() Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin ![]() ![]() Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin ![]() Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun ![]() Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir ![]() Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin ![]() Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın ![]() Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz ![]() Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|