Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahce, binbir, çiçekli, kemal, yaşar

Binbir Çiçekli Bahçe , Yaşar Kemal

Eski 11-29-2009   #1
Şengül Şirin

Binbir Çiçekli Bahçe Yaşar Kemal
Yapı Kredi Yayınları
» Deneme
» Edebiyat

Eylül 2009, 294 sayfa, ISBN: 9789750816734

Demokrasiden barışa, Orhan Kemal’den Abidin Dino’ya, gazetecilikten yazarlığa… Binbir Çiçekli Bahçe, Türkiye’nin evrensel yazarı Yaşar Kemal’in yazılarını, konuşmalarını ve söyleşilerini bir araya getiriyor

Yaşar Kemal, Binbir Çiçekli Bahçe’de, Türkiye'nin geleceğinin önünde duran sorunların kökenlerine dair saptamalarda bulunuyor, çözüm önerileri sunuyor

Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal’in 2007’de Ankara’da gerçekleştirilen “Türkiye Barışını Arıyor” konferansında yaptığı konuşmayla açılıyor “Kimlikler” başlıklı ikinci bölüm, Orhan Kemal’den Mehmed Uzun’a, yazarın yakın dostu olmuş pek çok ismi ağırlıyor Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser’in Yaşar Kemal’le yaptığı söyleşiyi de içeren “Konuşmalar” ise Binbir Çiçekli Bahçe’nin üçüncü bölümünü oluşturuyor

Cevap : Binbir Çiçekli Bahçe , Yaşar Kemal

Eski 05-30-2010   #2
Şengül Şirin

Cevap : Binbir Çiçekli Bahçe , Yaşar Kemal

Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 Eylül'de kitapçılardaki yerini alacak ''Binbir Çiçekli Bahçe'' ile ''Yaşar Kemal'in yarım yüzyıldır ısrarla inatla inançla dile getirdiği görüşlerini ve uyarılarını içeren yazıları, konuşmaları ve söyleşileri'' bir araya getiriliyor

Yaşar Kemal ''Binbir Çiçekli Bahçe'' isimli yeni kitabı ile okurla buluşacak

Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 Eylül'de kitapçılardaki yerini alacak ''Binbir Çiçekli Bahçe'' ile ''Yaşar Kemal'in yarım yüzyıldır ısrarla inatla inançla dile getirdiği görüşlerini ve uyarılarını içeren yazıları, konuşmaları ve söyleşileri'' bir araya getiriliyor

Yaşar Kemal, Binbir Çiçekli Bahçe'de 1961'den 2009'a uzanan çeşitli yazılarında, doğanın ve kültürün yozlaşmasındaki tehlikelerin altını çiziyor, bu sorunların kökenlerine dair saptamalarda bulunuyor ve çözüme dair öneriler sunuyor 3 bölümden oluşan kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal'in 2007'de Ankara'da gerçekleştirilen ''Türkiye Barışını Arıyor'' konferansında yaptığı konuşmayla başlıyor ''Kimlikler'' başlıklı ikinci bölüm Orhan Kemal'den Mehmed Uzun'a yazarın yakın dostu olmuş pek çok ismi ağırlıyor Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser'in Yaşar Kemal'le yaptığı söyleşiyi de içeren ''Konuşmalar'' ise Binbir Çiçekli Bahçe'nin üçüncü bölümünü oluşturuyor

Yazar, kitaba da adını veren ''Binbir Çiçekli Bahçe'' konuşmasını 2007 yılı Mayıs ayında Norveç'te düzenlenen ''Björnstjerne Björnson Anma Konferansları'' sırasında yaptı Yaşar Kemal, konuşmasında pek çok kez tekrar ettiği gibi, ''Dünyanın şimdi başı belada Dünyamız şimdi tek kültürlü bir dünyaya doğru başını almış gidiyor Bu, insanlığı insanlıktan çıkaran bir durumdur Tek kültürlü bir dünyada insanlığın halini göz önüne getirelim: Tek çiçeğe kalmış, tek renge, tek kokuya kalmış bir insanlık ve tek dile kalmış bir dünya'' şeklinde konuşmuştu

Kitabın son bölümü, Yaşar Kemal'in önemli konuşmalarından beşini bir araya getiriyor Yerli ve yabancı basında yayımlanan bu önemli metinlerden en dikkat çekici olanını, yazarın, 3 sınıf öğrencisi Helin Zeynep Miser'le ''23 Nisan'' dolayısıyla yaptığı söyleşi oluşturuyor Yaşar Kemal bu söyleşide, küçük muhabire çocuk ve şiir kitaplarından bahsediyor ve ''arkadaşlarım'' dediği çocukların çoğu zaman adam sayılmadığından şikayet ediyor Burada Yaşar Kemal ''Benim için çocuk, çocuk değildir, bizim gibi insandır Ben, 'Çocuklar İnsandır' diye de bir kitap yazdım Çocukları, çocuk diye bunlar küçümsüyorlar, nefret ediyorum bundan Çocuklar da küçük görünerek normal insan olamıyorlar Doğal insan yetişmiyor çocuklar Böyle bir dünyada savaş da durmuyor'' şeklindeki görüşünü dile getiriyor

Gündemdeki ''Demokratik açılım'' tartışmaları konusunda ise Kemal'in 14 yıl önce İstanbul DGM salonunda söylediği ''Benim yazılarım halkımıza birer çağrıdır Öncelikle batıdaki, doğudaki çocukları, savaşta ölmüş anaları çağırıyorum Bu savaş en çok sizin yüreğinizi yaktı Herkesi çağırıyorum, sayın yargıçlar sizleri de bu savaşı durdurmak isteyenlere katılmaya çağırıyorum Bu ülke hepimizindir ve bu ülke insanlık tarihinde çok uzun yaşamaya layıktır Hem de onuruyla yaşamaya Unutmayalım ki bir ülkenin insanlarının onuru en azından toprağı kadar kutsaldır'' şeklindeki sözleri veriliyor (AA)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com