![]() |
En Hızlı Bugatti Veyton Sahnede |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Hızlı Bugatti Veyton SahnedeEn hızlı otomobilin üreticisi Bugatti, şimdi de aynı unvana üstü açık modeliyle ulaşıyor ![]() 1200 beygirlik Vitesse, saatte 400 kilometre barajını aşıyor ![]() Bugatti Veyron 16 ![]() ![]() Otomobil 431,072 km/s azami hıza çıkmayı başardı, fakat üretim versiyonunda “lastikleri korumak" amacıyla hız 415km/s ile sınırlanacak ![]() ![]() Bugatti, Super Sport’un ilk olarak 2005’te piyasaya sürülen 1001 beygir gücündeki klasik Veyron’un sürekli geliştirilmesinin sonucu olduğunu belirtiyor ![]() Super Sport’un 8 ![]() ![]() Modelin üretimi sonbaharda başlayacak ve yalnızca 40 adetle sınırlı olacak ![]() ![]() Türünün tek örneğini isteyenlere… Modifiye firması Mansory, rakiplerinden farklı olarak motor gücü yerine estetiğe odaklanmış bir şirket; çok kaliteli olan otomobilleri türünün tek örneği haline getirmesi ile ünlü ![]() ![]() “Standart”! Bugatti Veyron’a göre ön tarafında farklı bir tarz, yanlarda daha geniş hava girişleri, altın renginde parçalar ve LED aydınlatma dikkat çekiyor ![]() ![]() Kısaca Bugatti… İsim hakkı 1998 yılında bugünkü sahibi Volkswagen’e geçene kadar Bugatti markası çok fırtınalı dönemler geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni sahibi ile 1991 yılında, EB110 modeli etkileyici ve markaya yakışır bir geri dönüşü gerçekleştirir ![]() ![]() ![]() Bugatti ve bazı “bilim-kurgu” özellikleri… BBC’nin meşhur otomobil şovu Top Gear’ın sunucularından Jeremy Clarkson, aracın 400 km/s hızla giderken 45 ![]() ![]() ![]() Aracın azami hızı siz bir anahtar ile kapı eşiğinden aktive etmezseniz 350 km/s ile sınırlı ![]() ![]() Normalde yerden 12,5 santim yüksek olan araç 220 km/s hızı geçince yere 9 santim kalıncaya kadar yaklaşıyor, ve yere bastırma kuvveti yaratması maksadıyla kanatları çıkıyor ![]() ![]() Kanatlar sayesinde oluşan yere bastırma kuvveti, hıza bağlı olarak 350 kilograma kadar yükselebiliyor ![]() 200 km/s hızın üzerinde yapılan frenlemelerde, arka kanat yavaşlamayı hızlandırmak için ters bir açı alabiliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|