Küçük Pide Ekmekler |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Küçük Pide EkmeklerKüçük Pide Ekmekler Malzemeler: 2 bardak beyaz un ½ tatlı kaşığı şeker ½ tatlı kaşığı tuz ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya 1 çorba kaşığı süt ¾ bardak su 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda olacaktır![]() Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() Hamuru 8 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı unlanmış mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin 15 dakika ılık bir yerde bekletin![]() Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika, ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|