![]() |
Ondaon - Ondaon'u Anlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ondaon - Ondaon'u Anlamakondaonu anlamak için ağlamak yetmez uzaklaşmak bu dünyadan,başka diyarlara uçmak gerek ama zor tıpkı ondaonu anlamak gibi, rapi anlamak gibi (nakarat) ama kimse bilmese de ağaçlar dinler bu sözleri boş duvarlara haykırdık biz, ezelden dertli düşleri zor rapi anlamak zor ondaonu anlamak zor silüet sisle geliyor keskin bir çift göz ile gördünüz rapim hep çetin ve dürüst sözler sığ değil derin bu ter ve yeminler için yürürler ondaonluk bireyler gizler ve bizleler sus, sesi kes! protest rap etiket olmadan rapte güç demek ondaonum bu akıl ve söz uyumu savaştım ben böyle korur ruhunu sözleri seçtik biz gözleriz ve izleriz suç işleyen güce karşı yazan kalemiz ve tuzak rapin derdi bitmeden dönemem ben yolun sonu ışık gidemem görülen köy kılavuza muhtaç ondaon bu durma haydi kaç bir isyan içten içe kararan hayatlara bulaşan ibrisleri saklayanlara tek duam bu bela ondaonluk bir bela dön de bak da bakta gör bu çetin pehlivan (nakarat) rapim bilemedin(rapimi dinleme),aldırış etmedin bak tuzak boğdu kavramları sonra soldu ama kimse bilmese de ağaçlar dinler bu sözleri boş duvarlara haykırdık biz, ezelden dertli düşleri sus durul! paklan suyla, mert ol! eminim önüne para serilirse fitne patlatırsın o zaman ondaonumu dinleme zaten anlamamışsın sütüne fesat katıldı satıldı rap hep televizyon şovu değil temiz bir yürekle ondaonu anlamak ve katlanmak rapin ezici gücüne ondaonu anlamak ondaonluk insan olmak arşa ermek göğüs germek fani düşlere boş bir betim sizlere gösteremedim ettiğim sürç-ü lisan bir nisan akşamı insan isyanı olarak başladı kimse farketmese de ![]() bağıran bir çocuk su altında adı Ramiz kavramak güç üçkat üstünde kayalar var istemezler bizim su üstüne çıkmamaızı korkaklar adam sanıldı dumaladı kafaları gönlüme baktımmı paklı mı sandın? ağladım rap yaparken kimse anlamadı derdimi derken derdim rap oldu raiz her geçen gün yoruldu yaprak gibi kurudu nehir gibi duruldu çiçek gibi soldu yalnız ağaçlar analr rapimi onlar da rüzgarla alkışladı beni sessizce ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|