Kalp Sagligi Beslenme Diyet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Sagligi Beslenme DiyetKalp Sagligi Beslenme Diyet Kalbin desteklenmesi ve kalp hastaliklarinin düzelmesinde tedavi tek basina yeterli olmaz Kalbe yararli ve zararli besinlere dikkat etmek sarttir Et: En fazla haftada bes defa sofraya gelmelidir Beyaz eti tercih etmeli kirmizi etin de yagi alinmis olmasina özen gösterilmelidir Tavuk piliç gibi beyaz etleri n de derileri çikarilmalidir Balik: Özellikle orta yastan sonra en saglikli besindir Yumurta: Yagda veya omlet seklinde olmamak sartiyla rafadan yumurta haftada üç defa yenebilir Tabii yagsiz tavada sade olarak da hazirlanabilir Yaglar: Doymus yaglar kolesterol ve lipidi arttirarak bünyeye zarar verirler Doymamis yaglar ise zararli degildir Doymus deyince soguyunca sertlesen tava ve tencereye yapisan yaglardir Sivi yaglar sagliklidir Tuz: Kalbin düsmanidir Günde 3 mg tuz bünyemiz için yeterlidir Bu miktar bir çay kasiginin ucunu geçmez Saglikli bir kalp için tuzu mümkün oldugunca azaltmak gerekir Meyve ve Sebzeler: Sofrada daima sebze ve meyvelere yer vermelidir Saglik için yararli vitaminler ve sindirim için gerekli lifler bu sayede elde edilebilir Süt ve süt ürünlerI: Her ögünde muhakkak tüketilmesi gereken besinlerdir Ancak yagi azaltilmis olanlar tercih edilmelidir Sarküteri ürünleri sakalet ve yagli soslar: En zararli besinlerdir Sofradan kaldirilmalidir Içecekler: Gazli sekerli veya suni tadlandirilmis içecekler unutulmalidir Bunlarin yerine daha çok su içilmelidir Günde en az 1-2 litre alinmalidir Alkol: Kalp damarlari üzerinde tahribat yapar Bugdayekmegi yerine lif açisindan zengin olan kepek ekmegi tercih edilmelidir Kizartmalardan kaçinmalidir
|
|
|
|