Uykunuzu Test Edin! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uykunuzu Test Edin!![]() Uyku apnesi ve diğer uyku hastalıkları günlük aktivite ile sosyal yaşantının bozulmasının yanısıra çok daha ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir ![]() Aşağıdaki sorulardan birkaçına ‘evet’ cevabı veriyorsanız farkında olmadığınız bir uyku hastalığınız olabilir Lütfen uyku uzmanına danışın![]() 1 Yeterli süre uyumama rağmen sabah yorgun ve baş ağrısı ile uyanıyorum Gün içinde yorgun ve uykulu oluyorum![]() 2 Haftada 2-3 gece uykuya dalmakta güçlük çekiyorum![]() 3 Akşam saatlerinde veya yatağa girdiğimde bacaklarımda isimlendiremediğim bir huzursuzluk hissediyorum Kramp giriyor ve sürekli bacaklarımı hareket ettirmek zorunda kalıyorum![]() 4 Horlamamın yan odalardan duyulacak kadar şiddetli olduğu söyleniyor![]() 5 Uykuda nefesimin durduğu söyleniyor![]() 6 Geceleri nefes alamama hissi ile uyanıyorum 7 Çok sık rüya görüyorum Geceleri uykudan bağırarak ve korku ile uyandığım söyleniyor![]() 8 Gece içinde en az bir kez tuvalete gitmek zorunda kalıyorum![]() 9 Geceleri baş, boyun veya göğsümde terleme oluyor![]() 10 Arabada, toplantılarda, otururken, kitap okurken veya TV seyrederken uyuyakalabiliyorum Gün içinde dayanılmaz uykululuk atakları yaşıyorum
|
|
|
|