Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı![]() Pakistan usulü biryani pilavı malzemeleri 500 gr basmati pirinci 500 gr kemiksiz tavuk eti 4-5 sivribiber 1 iri soğan 300 gr tereyağı 1 litre su 1 çorba kaşığı karışık baharat 4 diş karanfil 4 yeşil kakule 5 tane karabiber 1 siyah kakule 1 çubuk tarçın Bir tutam kuru safran 1 tatlı kaşığı tuz Pakistan usulü biryani pilavı hazırlanışı Pakistan usulü biryani pilavı: Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın Pirinci yıkayıp süzün![]() Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinci ilave edip karıştırın Suyunu çekince ateşten alın![]() Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|