Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamurlu, tavuk

Hamurlu Tavuk

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Tavuk







Malzemeler

- 150 Gr Ceviz

- 2 Adet Çubuk Tarçın

- 100 Gr Eritilmiş Tereyağı

- 1 Paket Haşlanmış Ispanak

- Yarım Demet Maydanoz

- 25 Gr Pudra Şekeri

- 2 Diş Sarımsak

- 3 Adet Tavuk Butu

- Yarım Çay kaşığı Toz Zencefil

- Yarım Çay kaşığı Yenibahar

- 4 Adet Yufka

- 4 Adet Yumurta

- Yarım Çay kaşığı Zerdeçal

- Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı

Fırını 210 dereceye getirin Tavukları yıkayıp kurulayın Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin Ispanakları sıcak suda 2 dk haşlayın Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın Derisini kullanmayın Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın 4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin Ateşten indirmeden 1-2 dk önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk fırında pişirin (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız) Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın Yufkanın en üstünü iyice yağlayın Üstü kızarana kadar 20-25 dk Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 10-15 dk daha pişirin Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.