![]() |
Mantarlı Sütlü Sarma Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Sütlü Sarma Börek![]() MALZEMELER 3 yufka 70-80 gr tereyağı içi için; 1/2 kilo mantar 1 kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 yumurtanın akı maydonoz tuz, karabiber üzeri için; 1,5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı YAPILIŞI Soğanlar sıvıyağda sotelenir ![]() ![]() ![]() ![]() Üç yufka aralarına eritilmiş tereyağ sürülerek üstüste serilir ![]() ![]() ![]() Börekler tepsiye dizildikten sonra üzerine 1,5 bardak süt gezdirilerek bu süt çekilinceye kadar buzdolabında bekletilir ![]() ![]() Börekler buzluktan çıktıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|