Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayburt, lordolması

Bayburt Lordolması

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayburt Lordolması







Lor Dolması
Kullanılan malzemeler

1 kg taze lor (çökelek) , 1 su bardağı bulgur, 2 adet yumurta, 1 su bardağı
süt kaymağı, 4 kaşık tereyağı, dargın, 1 kg pancar yaprağı veya evelik, 1 deste
taze soğan (kuru soğanda olabilir), tuz
Hazırlanışı
Yapraklar yumuşaması
için kaynar suda bir taşım haşlanır Taze lor içerisine yumurta, süt kaynağı ,
haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan, sıkılarak yaprağa sarılır
Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.