![]() |
Buche De Noel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buche De Noel Tarifi![]() Noel geleneklerinin olmazsa olmazlarından Buche de Noel pastası yani, Kütük Pasta ![]() ![]() Malzemeler 26*36 cm ebadında bir adet kek için 75 gr tereyağı 2/3 su bardağı un 1/3 su bardağı kakao Bir çimdik karbonat 6 adet büyük boy yumurta* 3/4 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya özütü/esansı *Eğer yumurtalarınız ufak boy ise 6 adet yumurta artı bir adet yumurta beyazı kullanınız ![]() Yapılışı Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() Bir kaba un ve kakaoyu iki kez eleyin ve bir kenara ayırın ![]() Ufak boy bir tencerede tereyağını düşük ısıda eritin, üzerinde oluşan beyaz tabakayı bir kaşık yardımıyla atıp erimiş yağı ayrı bir kaba alın ve oda sıcaklığında bekletin ![]() Isıya dayanıklı orta boy bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() 3 seferde un ve kakao karışımını tekrar elekten geçirerek azar azar bu karışıma ekleyin ve her ekleyişte kabarmış olan yumurtalı karışımı söndürmemeye dikkat ederek bir spatula yardımıyla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından karışımı fırın tepsisine döküp (eğer karıştırma kabının altında tereyağı kaldıysa bırakın, karışıma yedirilmiş miktar yeterli olacaktır) üzerini düzleyin ve iki elinizle 2-3 santim havaya kaldırıp tezgahın üzerine bırakın ![]() ![]() ![]() Keki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ![]() Fırından aldığınız kek biraz soğuyunca (yaklaşık 15-20 dakika) parşömen kağıdıyla beraber kalıptan çıkarıp üzerine çok az pudra şekeri veya kakao serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata Ganaj ve Kestaneli Dolgu için Malzemeler Yaklaşık 3 su bardağı ganaj ve 1 su bardağı kestaneli dolgu için 320 gr bitter çikolata 400 ml krema 300 gram kestane şekeri (şurupta, net ağırlık) Yapılışı Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kestaneleri süzüp bir mutfak robotundan geçirip püre haline getirin ve ufak boy bir kaba aktarın ![]() Mantar ve Meşe Palamudu Süslemeler için Malzemeler 3′er adet mantar ve meşe palamudu için 140 gr bazdem ezmesi 1 çay kaşığı kakao 3 adet kuru incir Yapılışı Mantarlar için, badem ezmesinden ufak parçalar kopartıp yuvarlayın ve ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Meşe palamutları için, 3 çay kaşığı kadar badem ezmesini kakaoyla karıştırıp elinizde yoğurun ve 3 ufak top haline getirip düzleyin ![]() ![]() ![]() Son haline getirmek için Kekinizi buzdolabından alıp açın ve kenarlarından 2′şer santim boşluk kalacak şekilde ganajın yarısını üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada ganajın geri kalan yumuşak tereyağı kıvamına gelene kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Yanlarına mant alıntı |
![]() |
![]() |
|