Yozgat Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yozgat Böreği![]() Malzemeler: Yarım kilogram ıspanak 1 baş kuru soğan 100 gram pastırma 1 adet domates 1 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta, karabiber yarım kilogram yufka kızartamak için sıvıyağ Yapılışı: Ispanağı temizleyip, yıkadıktan sonra, su koymadan, kısık ateşte haşlayın ![]() Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin ![]() Bu arada bir tavaya margarini alın ![]() Soğanı yemeklik doğrayın ![]() Margarinle beraber kavurun ![]() Domatesi rendeleyerek ilave edin ![]() Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın ![]() En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin ![]() Yufkaların her birini 4′e bölerek içine hazırladığınız içten koyun ![]() Dilediğiniz şekilde sarın (muska ya da paçanga böreği gibi olabilir) ![]() Börekleri kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın
|
|
|
|