Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, kagit, pastasi

Kagit Helva Pastasi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kagit Helva Pastasi







Malzemeleri:
• 2 adet kağıt helva
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1 çorba kaşığı neskafe
• 1 su bardağı süt
• 4 çorba kaşığı tahin
• 8 çorba kaşığı pekmez
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı
Önce pastanın sosunu hazırlamak üzere geniş bir kasenin içine kakaoyu ve neskafeyi koyun Süt ve tahini ekleyin pekmezi ilave edin ve çatalla iyice çırpın Bu arada bayat ekmek içlerini mutfak robotunda bulgur tanesi oluncaya kadar çekip inceltin Sonra da pekmezli sosun içine çekilmiş ekmek içlerini katıp, tekrar karıştırın
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak koyu muhallebi kıvamındaki sosu hazırlayın Öte yandan geniş bir servis tabağının içine birinci kağıt helvayı koyun üzerine sosun yarısını kaşıkla sürüp ceviz içinin yarısını serpiştirin Tekrar ikinci kat kağıt helvayı üzerine kapatın Sosun kalınlığını en üste kalın bir tabaka halinde yayın Kalan ceviz içleriyle süsleyin ve buzdolabına koyarak bir gece bekletin Çıkarın ve keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.