Fındık Kremalı Halkalar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Kremalı Halkalar![]() Hamuru için
Margarin, şeker, tuz ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika pişirin Ocaktan alarak soğumaya bırakın Yumurtaları teker teker kırarak mikserle iyice karıştırın![]() Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye simit şeklinde sıkın 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırının içinde soğumaya bırakın![]() Krema için, süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Ocaktan alıp içine toz fındık ekleyin Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun![]() Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve arasına krema sıkın üzerine pudra şeker serpişitrin Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|