Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındık, halkalar, kremalı

Fındık Kremalı Halkalar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Kremalı Halkalar







Hamuru için
  • 75 gr margarin
  • 15 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 15 su bardağı su
  • 3 yumurta
Krema için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3/4 su bardağı toz fındık
üzeri için
  • Pudra şeker

Margarin, şeker, tuz ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika pişirin Ocaktan alarak soğumaya bırakın Yumurtaları teker teker kırarak mikserle iyice karıştırın
Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye simit şeklinde sıkın 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırının içinde soğumaya bırakın
Krema için, süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin Ocaktan alıp içine toz fındık ekleyin Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun
Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve arasına krema sıkın üzerine pudra şeker serpişitrin Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.