Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Karidesli Portekiz Pilavı Tarifi![]() Malzemeler 400 gr Amerikan pirinci 3-5 bardak su Yarım fener balığı (derisiz, kemiksiz) 500 gr karides (soyulmuş) 8 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates Yarım tatlı kırmızı biber 1 kuru soğan 5 diş sarımsak 2 defne yaprağı 2 çay kaşığı kırmızı biber 3 yemek kaşığı tuz 6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları Yapılışı: Zeytinyağı bir tavada kızdırın Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın Suyu ekleyin kaynamaya bırakın İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin Ara sıra karıştırın Biraz sonra içerisine Amerikan pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin Bu şekilde 5 dakika daha pişsin Gerektiği takdirde içerisine su ekleyebilirsiniz Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin![]() |
|
|
|