![]() |
Keşili-Cevizli Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşili-Cevizli ErişteBolu da her evde bilinip yapılan keşli-cevizli erişte, kaşık sapı, bölüp atmaç, kedibatmaz ve bunun gibi lezzetler her gelen misafire ikram edilir ![]() ![]() Malzemeler Hamur için 1 kg un 4 yumurta Tuz 1 fincan sıvı yağ Sosu için 150 gr ceviz içi (merdane ile bastırılıp küçük parçalara ayrılmış) 200 gr Bolu keşi (rendelenmiş) 150 gr tereyağı Tarifi Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak, yeteri kadar su ilave edilip sert bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tepsisine bir tutam ceviz içi serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için tavada tereyağı eritilip içine kalan keş eklenir ![]() ![]() ![]() Bolulu Ümit Usta Gazelle Resort Mutfak Şefi |
![]() |
![]() |
|