Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf![]() MALZEMELER: yarım kg kadayıf200 gr tereyağ2 paket damla sakızlı muhallebi 6 su b sütşerbeti için: 2 5 su b toz şeker2 5 su b suHAZIRLANIŞI: 2 paket damla sakızlı toz muhallebi, 6 su b süt ile pişirilerekmuhallebi hazırlanır daha sonra 2 5 su b su ve 2 5 su b şeker ileşerbeti kaynatılır diğer taraftan kadayıflar bir karıştırma kabına alınır![]() üzerine eritilmiş 200 gr tereyağından biraz dökülür, didiklenerekkarışması sağlanır daha sonra biraz çukurca bir kasenin içinetel kadayıflar ince bir tabaka oluşturacak ve kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir daha sonra ortasına muhallebi dökülür yanlardansarkan kadayıflarla kapatılarak yağlanmış tepsiye ters çevrilir tüm kadayıfiçin aynı işlem gerçekleştirilir daha sonra kalan eritilmiş tereyağı kadayıflarınüzerine dökülerek fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir pişince fırındanalınarak ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür
|
|
|
|