Ev Yapımı Tiramisu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Tiramisu Tarifi![]() Malzemeler :Ev Yapımı Tiramisu 4 Yumurta 1 Su B Toz Şeker2 Çorba K KakaoYarım Çay B Su1 Pk Kabartma Tozu4 Çorba K UnKreması İçin: 1 Lt Süt1 Su B Toz Şeker4 Çorba K Un1 Yumurta Sarısı 1 Pk Vanilya1 Pk LabneKeki Islatmak İçin: 2 Çorba K Toz Şeker2 Çorba K Granül KahveÜzeri İçin: Kakao Hazırlanışı : Keki için, yumurta ve şekeri karıştırma kabında mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz Kakao, soğuk su, kabartma tozu ve unu katıp karıştırmaya devam ediyoruz![]() Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz Kreması için, süt ve şekeri tencereye alıp pişiriyoruz Yumurta sarısı, vanilya ve unu koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Altını kapatıp biraz ılıdıktan sonra içine labnesini ekleyip karıştırıyoruz Pişen keki kalıbından çıkartıyoruz 3 kata bölüyoruz Boş kek kalıbını servis tabağına koyuyoruz Kekin alt tabanını içine yerleştiriyoruz Toz şeker ve granül kahveyi sıcak su ile karıştırıyoruz Kekin üzerine sürüp ıslatıyoruz Kremanın 3/1 ini kekin üzerine döküyoruz Diğer katlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz En üste kremayı sürüp buzdolabında en az 1-2 saat dinlendiriyoruz Bir gün önceden yaparsak daha iyi olur Dinlenen tiramisunun üzerine kakao ya da isteğe göre kahve eleyip servis ediyoruz
|
|
|
|