Fırında Sebzeli Makarnalı Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Makarnalı GüveciTarif Malzemeleri ½ paketburgu makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı margarin 1 paket Knorr Beşamel Sos (sosu için) ½ lt süt (sosu için) 1 su bardağı rende kaşar (sosu için) 1 adet domates (harcı için) 1 adet kuru soğan (harcı için) 2 adet sivri biber (harcı için) 3 diş sarımsak (harcı için) 5 adet mantar (harcı için) 4 adet taze soğan (harcı için) 2 yemek kaşığı sıvı margarin (harcı için) 1 tatlı kaşığı karabiber (harcı için) Bir miktartuz (harcı için) Tarifin Hazırlanışı Makarnayı bol zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlayıp süzün ve sıvı margarin ile yağlayın ![]() Küçük bir tencerede sütü ve Knorr Beşamel Sos'u kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberi, mantarı, taze soğanları ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun En son tuzu, karabiberi ve doğranmış domatesleri ekleyip bir taşım pişirin![]() Harcı, Knorr Beşamel Sos'un yarısını ve yağlanmış makarnayı bir kapta karıştırın ve fırın kabına alın Üzerine kalan beşamel sosu ve rende kaşarı koyup 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|