![]() |
Jambonlu Patates |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jambonlu PatatesJambonlu Patates Malzemeler 4 iri patates Tuz Karabiber 150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış) 2 Ç ![]() ![]() 1 Orta boy Kuru Soğan 1 diş sarmısak 2 olgun domates ½ demet Maydanoz 1 limon kabuğu rende Yapılışı Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız ![]() ![]() 10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz ![]() Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|