![]() |
Gözaltı Torbası Oluşumu Nasıl Engellenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözaltı Torbası Oluşumu Nasıl Engellenir?demir eksikliği göz altı torbası oluşumuna neden oluyor - göz altı torbalarından nasıl kurtulurum - göz torbalarının oluşumunda neler etkilidir - gözaltı torbalarının tedavisi Demir eksikliği göz altı torbası oluşumuna neden oluyor! Göz çevresindeki cilt daha ince ve hassastır ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlanmanın ilk işaretleri göz çevresinde görünür ![]() ![]() ![]() ![]() * Negatif görünüyorum ![]() * Çok içki içmiş gibi görünüyorum ![]() ![]() * Çok ağlamış ve yorgun görünüyorum ![]() * Depresif ve bıkkın görünüp karşı tarafa güven vermiyorum ![]() Aşağıdaki durumlar göz torbalarının oluşumunda etkilidir * Demir eksikliği * Yaşlanma nedeniyle cildin elastikiyetinin kaybı * Yorgunluk ve uykusuzluktan * Sinüs enfeksiyonu veya alerjik rinit * Gıda ve toz alerjisi * Sigara * Droopy yanak kasları * Tiroid veya böbrek sorunu * Hormonal dengesizlikler * Kafein bağımlılığı * Menstruasyon * Gebelik * Görme sorunları olan kişilerin durumunda overworked göz kasları * Toksisite Göz altı morluklarının ve torbalarının altında yatan nedenlerin çoğu doğru beslenme ile düzeltilebilir ![]() ![]() Göz altı torbalarından nasıl kurtulurum? * Gün içinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun ![]() * Çiğ meyve ve sebzeler de göz torbaları oluşmasına yol açabilir ![]() ![]() * Demir takviyesini eksik etmeyin ![]() * Üzüm, ıspanak, brokoli, kurutulmuş meyve yiyerek ekstra demir alın ![]() ![]() * Tüm gıdalardan mümkün olduğunca tüketin ![]() * Muz, çilek, kavun, domates, papaya ve yoğurt gibi potasyum açısından zengin gıdalar suyu tutmanıza yardımcı olur ![]() ![]() * Alkol, kahve, beyaz şeker, peynir, kızarmış gıdalar, gazlı içecekler, beyaz un, et suyu, tuz, soya sosu ve monosodyum glutamat içeren besinler gibi sıvı tutumunu teşvik eden içeceklerden kaçının ![]() *Yüz egzersizi uygulayın ![]() * Her zaman yapabileceğiniz bir yüz egzersizi olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 7-8 saat uyku gözlerinizin ihtiyacını karşılamaya yetecektir ![]() * Doktor kontrolünde sodyum alımına devam ediniz ![]() ![]() ![]() Göz torbalarının tedavisini 5 kısımda özetlenebilir * Sağlık problemleri varsa önce onların tedavisini gerçekleştirmek, * Yaşam tarzı ve beslenmeyi düzenlemek, * Göz çevresi torbaları için özel kremler kullanmak, * Yeşil çay pansumanı ve cerrahi uygulama (lazer), * Uygun vakalarda dolgu işlemi olarak sayabiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
|