![]() |
Mercimekli Püre Ve Tavuk Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Püre Ve Tavuk Budu![]() Malzemeler: 4 adet tavuk budu 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı köri 250 gram patates 125 gram margarin 750 ml et suyu 350 gram kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 adet soğan 1 demet taze soğan Yapılışı: Tavuk budunun fazlalıklarını temizleyin ![]() 1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı köri ve kırmızı tozbiber katıp karıştırın ![]() Karışımı butların üzerine sürün ![]() Son olarak butları tuzlayın ![]() Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın ![]() Patatesin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın ![]() Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun ![]() Kalan köriyi ilave edip kısa bir süre daha kavurun ![]() Et suyunu ekleyip bir taşımlık pişirdikten sonra mercimeği ilave edin ve 15-20 dakika kadar pişirin ![]() Soğumasını bekleyin ![]() Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp tavuk butlarını kızartın ![]() Fırına dayanıklı bir kaba alıp patatesleri de ekleyin ![]() Fırına verip 20 dakika kadar pişirin ![]() Kalan margarini küçük bir tencerede eritin ![]() Mercimeği püre haline getirip tekrar tencereye alın ![]() Isınıncaya kadar kalan zeytinyağı ile birlikte pişirin ![]() Gerekirse bir miktar et suyu ekleyin ![]() Tuzlayın ![]() Tavuk budu ve mercimek püresini bir servis tabağına alın ![]() Üzerine taze soğan ve margarin döküp patateslerle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|