![]() |
Yalanci Perde Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalanci Perde PilaviMALZEMELER kişi sayısınca milföy hamuru bir adet bütün tavuk 2 su bardağı pirinç 1 servis kaşığı kadar tereyağ + yarım çay bardağı sıvıyağ 1 kuru soğan 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı dolma baharı kakule YAPILIŞI Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir ![]() Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir ![]() ![]() Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|