Halley Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halley Helvası![]() MALZEMELER : 5 adet Halley 50 gram yaz helvası 100 ml tam yağlı süt200 gram esmer şeker Bir tutam tuz 30 gram tereyağı 30 gram soyulmuş ve parçalanmış ceviz ![]() 4-6 kişiliktir ![]() YAPILIŞI : Sütü kaynatıp içerisine şeker, tuz ve Halley’leri ekleyin Spatül yardımıyla yavaş yavaş karıştırın Diğer tarafta bir tava içerisinde erittiğiniz tereyağına yaz helvasını ekleyin Eriyen helvalı karışıma, halleyli harcı ekleyip, ılınıncaya kadar spatül yardımıyla karıştırın![]() Isıya dayanıklı cam kabın içerisine yağlı kağıt serin Üzerine Halley helvasını yayın, helvayı 1 gün süreyle buzdolabında bekletin Servisten önce üzerini ceviz ve tahinle süsleyin![]() |
|
|
|