Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçeği, ibrahim, padişah

Padişah İbrahim Gerçeği

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Padişah İbrahim Gerçeği

Osmanlı torunu diyince herkes;Kanuni'lerin Fatih'lerin Yavuz'ların torunudur

Birçok padişah diğerlerine göre silik kalsada Padişah Ibrahim olumsuz yönleriyle ve kendisine zorla damgalanan "deli" sıfatıyla hatırlanır

Sultan İbrahim tam 27 sene bir zindanda yaşadı,tüm kardeşleri boğdurtulduBöyle bir travmayı anlatmaya kelimeler yetmez,27 sene sadece 4-5 farklı kişi görmek ve buna maruz kaldığından dolayı o makamdan nefret etmek İşte padişahın genel ruh profili budur

iv Murat ölünce apar topar o zindandan çıkartılır,kendisi hanedanın tek erkeğidir

Tahta oturtulur,halktan kimse onu tanımamaktadırVezirler,ağalar etrafına toplanınca bir an tereddüt eder ve şunu şöyler;

''ey rabim!bana saltanat nasibettin biraz sonra koca bir ülkenin bütün insanlarının mal ve can emniyeti iki dudağımın arasından çıkacak bir kelimeye bağlı olacak yeryüzünde irademin önüne geçecek bir irade bulunmayacak eğer ben zulüm ve gadr ile insanların üzerinde bir kabus olursam, kudret-i ilahiyeni göster ve canımı al "

Saltanatının ilk 3 yılı sinir krizleri geçirir,annesi ve harem ülkeyi yönetirDaha sonra tedaviler sonuç verir ve padişah kendini toparlar hanedanın geriye kalan yaklaşık 6 yılında halk için çalışır ve özellikle refah anlamında duraklama döneminin en güzel günleri yaşanır

*Osmanlı tarihinin belgeyen hiçbir resmi kayıtta Sultan İbrahim'in akli dengesinin bozukluğuna değinilmemiştirBu söylentilerin tamamen yalan olma ihtimaliyle birlikte abartıyla anlatıldığı kuvvetle muhtemeldir

Peki kim ona bu sıfatı verdi ve yüzyıllarca üstüne yapışmasını sağladı? Bu bir muamma

Son not olarakta Osmanlı'yı akli dengesi bozuk birinin yönetmesine kim izin verirdi? 1Mustafa akli dengesi bozuk olduğu için tahttan indirilmişti eğer gerçekten Sultan Ibrahim'de de benzer bir durum olsaydı orada kalamazdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com