Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğunun, türklerde, önemi

Türklerde Doğu'nun Önemi

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türklerde Doğu'nun Önemi

Çin kaynaklarında Direk hun ve Göktürklerde Doğu'nun kutlu olduğunu söyler Bu tarafa doğru selam verildiğini de bildirir

Cengiz Han'ın da Kutsal Dağa çıkıp Doğuya selam sunduğunu biliyoruz

Yakut Türkleri Atları Doğuya doğru sürerek Tanrılarına Sunarlar

Genelde Şaman çadırlarının kapıları Doğuya açılır Altaylarda buna bariz örnekler halen daha vardır

Yine Altay dağlarında yapılan arkeolojik kazılarda Ölülerin yüzleri çoğu zaman Doğuya doğrudur

Türkle Devlet Teşkilatlarında da Doğuya önem sunduğunu biliyoruz Kağan doğu da oturur Yabgular ise batı veya diğer yönlerde Aynı durum Cengizin imparatorluğunda da vardır

Eski Türkler Doğunun dünyanın yüksek yeri ve cenneti batının ise alçak kısmı yani yeryüzü olduğuna inanır

Altaylarda ki Yaratılış destanına göre Tanrı Ademe sadece Ağacın doğusunda ki meyveleri yemesini söylemiştir

Yine yakut Türklerinde gerçek cennetin Güneşin Doğduğu tarafta olduğuna inanınırdı Bu bölgede Hayat ağacıda bulunuyordu

Çin kaynakları proto-mogğol ve Türklerin her fırsatta doğuya döndüklerini de yazar

Bu veriler uzatılır da uzatılır Sonuç olarak Türkler için doğu çok önemli yere sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com