![]() |
Ata Ocaği, Ana Kucaği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ata Ocaği, Ana KucağiATA OCAĞI, ANA KUCAĞI: NİNNİ ![]() Çocuğun uyumasının sağlanması ya da ağlamasının durması için, sade bir dille ve hece ölçüsüne göre ezgili olarak söylenen ezgili şiirlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ninnilerin çocuğun ruhsal gelişiminde çok önemli etkileri vardır ![]() ![]() Çocuğun hayatındaki ilk dersler ninnilerle başlar ![]() ![]() Bazı ninnileri duyduğumuzda bizleri, Ata Ocağı’na - Ana Kucağı’na beşikte sallar gibi alır götürür… YILMAZ KARAHAN BİNLERCE NİNNİLERİMİZDEN BİRKAÇ ÖRNEK: HU ALLAH Huu Huu Huu Allah sen iyilikler ver Allah sen iyilikler verirsen yavrum yürür inşallah huu huu huu Allah sen iyilikler ver Allah sen iyilikler verirsen Yavrum büyür inşallah Huu huu bebeğim huu huu meleğim huu huu kuzuma huu huu yavruma e e e e e DANALI BEBEK Dandini Dandini Danalı Bebek Mini Mini Elleri Kınalı Bebek Annesi Babası Çok Sever Uyur Büyür Nazlı Bebek Dandini Dandini Dastana Danalar Girmiş Bostana Kov Bostancı Danayı Yemesin Lahanayı Dandini Dandini Danadan Bir Ay Doğmuş Anadan Kaçınmamış Yaradan Mevlam Korusun Nazardan E…… ![]() Dandini dandini danalı bebek-1 Dandini dandini danalı bebek Elleri kolları kınalı bebek Benim de yavrum cicili bebek Uyusun da büyüsün ninni… Dandini dandini dastana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı… Lahanayı yemez kökünü yer Benim de kuzum lokum yer Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni… BENİM ÇAĞAM Benim çağam nartanesi nartanesi nurtanesi anasının bir tanesi ninni bebeğim ninni ninni güzelim ninni Benim çağam uyuyacak uyuyup da büyüyecek okullara gidecek büyük adam olacak …(2) |
![]() |
![]() |
|