Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, kuru

Kuru Baklalı

Eski 05-12-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuru Baklalı



Kuru Baklalı 6 kişilik

Malzeme:
200 gr asma yaprağı
100 gr bakla içi
200 gr pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
dereotu


Tarifi
Asma yapraklarını ve kuru baklayı ılık suda 2 saat bekletin Sarma içini hazırlamak için; bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp sırasıyla soğanı, baklayı ve en son olarak bulguru kavurun Suyu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın Ocaktan alıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın Asma yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün Yapraklardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın 1 çorba kaşığı kadar bulgurlu karışımdan ortasına yayın Yaprakların kenarlarından karşılıklı uçlarını birleştirip sigara böreği şeklinde sarın Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde hazırlayın Sarmaları geniş ve düz tabanlı bir tencereye dizin Üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin Ocaktan alın Soğuduktan sonra servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.