Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, ilhan, kimdir, mimaroğlu

İlhan Mimaroğlu Kimdir Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlhan Mimaroğlu Kimdir Hayatı

İlhan Mimaroğlu Kimdir Kısaca

İlhan Mimaroğlu Biyografisi

1926 yılında dünyaya gelen İlhan Mimaroğlu besteci ve yazardır 1945 yılında Galatasaray Lisesi’ni, 1949’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiştir Kısa süre klarnet dersleri almıştır 1959 yılında New York’a yerleşmiştir fakat Türkiye ile hep yakın ilişkiler içinde olmuştur "Çağımızın Bestecileri" isimli radyo programını İstanbul ve Ankara radyolarında başlatmış New York'tan sürdürmüştür "Müzik Tarihi" isimli kitabının ilk baskısı 1961 yılında yayınlanmıştır 1990’lı yıllardan başlayarak gazetelerde müzik yazıları ve denemeler de yazmıştır 1963 yılından itibaren Columbia Üniversitesi’nde Usaçevski yönetiminde öğrenim gören besteci, elektronsal müzikte sanat mastırı derecesini almıştır 1971-1972’de Guggenheim Ödülü’nü kazanmıştır ASCAP üyesi olan bestecinin kitapları:

İlhan Mimaroğlu Kitapları

Amerika’nın Sesi, Ankara, 1956
Caz Sanatı, İstanbul, 1958
11 Çağdaş Besteci, Ankara, 1961
Müzik Tarihi, İstanbul, 1961, 4 basım, 1990
Günsüz Gece, İstanbul, 1989
Elektronik Müzik, 1991
Ertesi Günce, İstanbul, 1994
Geldim gördüm geçtim gittim, 1999

kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com