Serdar Ortaç Röpörtaj |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Serdar Ortaç RöpörtajSerdar Ortaç 2 klibi “Dansöz” şarkısına çektiniz![]() ![]() Klipteki çocuk oyuncuları nasıl seçtiniz? Hepsi gayet düzgün dans ediyor ![]() Bütün çocuklarımız kurduğumuz cast’ın yani yönetim ekibinin bulduğu, belli okullarda okumuş![]() ![]() Kimisi balerin olmak için hevesle hazırlanıyor![]() ![]() Kimisi gerçekten Konservatuar’a şimdiden başlamış![]() ![]() Yaşı küçük olmasına rağmen ilerde eminim ki başarılı olacaklar![]() ![]() Böyle bir kadrodan seçildi![]() 44 tane küçük çocuğumuz vardı![]() ![]() En son sekize sonra biraz daha eledikten sonra 6’ya düşürdük![]() ![]() Fakat orda doğaçlama gelişen birkaç tane daha küçük kızımız geldi![]() 10 – 12 kişilik bir ekip oluşturduk![]() ![]() Çalışıldı bunun için yaklaşık 4-5 gün sürdü![]() ![]() Belli yerlerde, özel okullarda provası yapıldı 1 hafta boyunca![]() ![]() Şarkıyı ezberlettik![]() ![]() Tabii çok zeki oldukları için şarkıyı hemen ezberlediler ki sözleri sıkışık ve zor olmasına rağmen![]() ![]() Hiç teklemediler benden güzel okudular diyebilirim![]() ![]() Gerçektan çok başarılıydılar![]() ![]() Çocuklarla siz birebir ilgilenmişsiniz ![]() ![]() Peki çocuklarla çalışmak sizi zorladı mı? Herşeyden önce iyi elektrik vermek gerekiyordu ![]() ![]() Set ortamı biraz streslidir hatta haddinden fazla streslidir![]() ![]() Hele böyle bir klip çekiyosak, büyük paralar ayırıyorsak, büyük zaman harcadıysak ve kalabalık insanlar varsa nerdeyse 70,75 kişiyiz klipte![]() ![]() Bir klip gözüyle görmedik bunu![]() ![]() Sanki bir video değil de bir film gibi gördük![]() O kadar abartmamak gerekir ama kısa metraj güzel bi çalışma gibi düşündük![]() ![]() Zaten böyle düşünülünce işler başarıya ulaşılıyor![]() ![]() Kızlarla da iyi bir enerji vermek gerekirdi![]() ![]() Hem yaşları küçük olduğu için onlara, sizin ağabeyinizim, size yakınım, burda bir iş yapmıyosunuz, benim için beraber eğleniyorsunuzu yaratmaya çalıştık![]() ![]() Hepsinin ailesi yanında değildi yalnızlardı![]() ![]() Sadece bir cast görevlisi başlarındaydı![]() ![]() O yüzden bütün kliple birebir ilgilendim bütün ekibimiz ile birlikte![]() ![]() İlk sahnelerde de kızlara o elektriği vermeye çalıştım![]() ![]() Yani iyi olan enerjiyi![]() ![]() Klip çekimlerinde herşeyle ilgileniyorsunuz, peki bu zor olmuyor mu? Hem performans sergilemek hem de sete yetişmek ![]() ![]() Bu bir ortak çalışma oldu ve diğer kliplerden farklı![]() ![]() Bu sene bütün “Mesafe” albümünün tüm kliplerini “Sor”, “Dansöz” ve “Ne Olur Gitme”yi hep aynı ekip ile çektik![]() Ama hep ortak çalıştık yani 2-3 yönetmenimiz ben ve Mustafa Uslu![]() Yani set işçilerinden tutun ışıkçısına kadar görüntü yönetmenimiz Veli’ye kadar hepsi işin birebir başındaydı![]() Klipte bir tane yönetmenimiz yoktu![]() ![]() nerdeyse bir düzine adamdık![]() ![]() Hepimiz yönettik klibi![]() Klibin hikayesini kağıda hazırladığımız dosyanın tamamlanması tam bir hafta sürdü![]() ![]() Klipte sizin kendi dansçılarınız dışında başka dansçılar da yer alıyor ![]() Bu dansçıları nasıl buldunuz?Dansçılar şöyle gelişti ![]() Biz “Sor”un klibinde Fransa, İtalya, Belçika, Norveç ile kontağa geçip işte orda hatta birçok ünlü sanatçının Avrupa’da arkasında dans eden arakadaşları bulduk ve getirdik![]() ![]() “Sor” klibinden sonra “Dansöz”e geçtik![]() ![]() “Dansöz”de “Sor”dan sadece zenci arkadaşımız kaldı![]() ![]() Bu klipte “Sor” klibinin üzerine birkaç kişi eklenmiş oldu![]() ![]() Kalan kemik ekip yani bizim Türk dansçılarımız inanın Avrupalılardan aşağıda kalır yanları yok![]() ![]() Onlar da hem konserlerimde bana eşlik eden dansçılar hem de klipte yer alan ana dansçılar![]() ![]() Bundan sonraki kliplerinizde ne gibi sürprizler olacak? Yine bu konseptte bir klip mi olacak yoksa slow bir şarkıya mı klip çekeceksin? “Mesafe” albümünün 3 klibi de dans klibiydi ![]() ![]() Öyle olması gerekiyordu ben özellikle böyle istedim![]() Yani bu şarkılar insanı eğlendiren şarkılar![]() ![]() O yüzden mecburen bu konsept üzerine gidildi![]() ![]() İlla dansçımız olacak, illa hiphop giyineceğiz![]() ![]() İşte belki de Serdar’dan beklenmeyeni yaptım![]() ![]() Bundan sonra albümde artık dans şarkısı yapmamalıyız![]() ![]() Yani eğer yapacaksak bir yavaş şarkıya çekmeliyiz klibi![]() O yüzden bu konsepti beklemesinler artık böyle bir konsept olmayacak![]() Ya tek olacak ya da ben hiç içinde olmayacağım![]() ![]() Sadece bir kadın erkeğin hikayesini anlatacak ve solistin hiç gözükmediği bir klip olabilir![]() ![]() İlk sahnesinde ve son sahnesinde 10 saniye gözükebilir![]() ![]() Siyah beyaz bir klip olmasını isterim![]() ![]() Yani alışagelmişin dışında bir şey yapacağım 4 de![]() Dördüncü klip dans klibi olmayacaktır![]() 4 klibi hangi şarkıya çekmeyi düşünüyorsunuz? “Ayrılık İnsanlar İçin”i düşünüyorum ![]() ![]() “Çıkartacaksın” belki de “”Melek” olabilir![]() ![]() Yani biraz daha alaturka ama onlar olabilir![]() ![]() Tabii klipleri seçerken şuna dikkat edilmesi gerekir![]() ![]() Bütün müzik kanallarının yayın politikasına uygun işler yapmak lazım![]() ![]() Çünkü tamamen bir çorba olduğumuz için kimisi o müziği koymuyor yayın listesine kimisi öbür müziği seviyor kimisi sevmiyor![]() Hepsinin çalacağı ortak müzik olması lazım![]() ![]() Bu üç şarkı böyleydi![]() Bundan sonra gelecek olan şarkıda hem batı normlarını taşımalı hem de bizim makamlarımızdan olmalı![]() ![]() Konserleriniz devam ediyor mu? Ramazan’da çok fazla konser yapılmadı ![]() ![]() Aslında 2006 senesinde fazla konser yok yani sanatçılar için![]() Artık klasikleşen bir Antalya bayram serüvenleri var![]() O da çok iştahlı değil![]() Yani güzel elbette ama beklediğimiz bizim arzu ettiğimiz işte Avrupa’da gördüğümüz kıskandığımız ah nie biz bunu yapamıyoruz dediğimiz konserler yaplmıyor![]() ![]() En son Harbiye’de o işi yaptık![]() 2006 yazını Harbiye’de ki o güzel konser ile bitirdik![]() ![]() O konserde çok kalabalık kadro ile çok güzel bir iş olmuştu![]() O ekip de çok profesyoneldi![]() ![]() Yani artık şöyle işler yok, sabah uyanalım ve şu işi yapmaya gidelim ![]() ![]() Hayır 2-3 hafta önce sabah uyanıp 3 hafta buna çalışıp hazırlanıp öyle gidiyoruz artık![]() ![]() Eskiden olsa yürü ya kulum deyip yola çıkardık![]() ![]() Çünkü müşteri çok kaliteleşti yani müşteri hangi kanalın ne yayınlamak istediğini kendi belirliyor![]() ![]() O yüzden şu an konser yaparsam çok iyi birşey yapmak isterim![]() ![]() Ama çok çok iyi birşey![]() ![]() Yani ses getirmeli birkaç hafta konuşulmalı Harbiye gibi birşey yapmak isterim![]()
|
|
|
|