Ciabatta Ekmek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ciabatta EkmekMalzemeler: 2 bardak beyaz un ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya ½ tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı süt, oda sıcaklığında ¾ bardak su 1 çorba kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tepsi için: ½ bardak mısır unu Tarifi Unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, sütü, tereyağını ve zeytinyağını ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve biraz da cıvık olacaktır![]() Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 2-3 saat mayalanmaya bırakın ![]() Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan kaşık veya spatul kullanarak bol mısır unuyla iyice kaplanmış fırın tepsisine alıp elinizi gerektikçe unlayarak 2 cm kalınlığında uzun bir dikdörtgen şeklinde yayın 45 dakika daha kabarması için bekletin Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin Eğer ekmeğin üstü erken kızarırsa aluminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|