Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanser, kötü, olmakmı, vejetaryen

Kanser Olmakmı Kötü Vejetaryen Olmakmı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Olmakmı Kötü Vejetaryen Olmakmı



Kanser olmakmı Kötü Vejetaryen olmakmı

Araştırmalar, et yemeyen, tahıl, sebze ve meyve tüketen kişilerin, diğerlerine oranla kansere yakalanma riskinin daha az olduğunu gösteriyor

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Halk Sağlığı Uzmanı Dr Berna Ayakta Şerifi, "Araştırmalar, vejetaryenlerin etçil beslenenlere oranla kansere yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermektedir" dedi

Şerifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bol sebze ve meyve yiyen kişilerin akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanserine yakalanma olasılıklarının diğer kişilere oranla daha az olduğunu söyledi

Araştırmalara göre, her üç kanser hastasından birinin beslenme alışkanlığı nedeniyle kansere yakalandığını ifade eden Şerifi, fazla sebze ve meyve tüketiminin bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 18, mide kanserine yakalanma riskini ise yüzde 28 azalttığını bildirdi

Dr Şerifi, sebze, meyve, ekmek, makarna, şehriye, pirinç, tahıllar, posalı gıdaları fazlaca tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma olasılığının tüketmeyenlere oranla daha az olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Araştırmalar, vejetaryenlerin etçil beslenenlere oranla kansere daha az yakalandığını göstermektedir Bu, hiç et yememek anlamına gelmemelidir Az miktarda yağsız et sağlıklı beslenmenin bir parçası olabilir

Vejetaryenlerin kanserden korunmalarının nedeni bol sebze ve meyve yemelerine bağlanabilir Meyve ve sebzeler yüksek düzeyde antikansorojen içerikleriyle vücudun korunma mekanizmasını genetik bozulmalara karşı uyarıyor ve kanserojen etkiyi yavaşlatıyor Meyve ve sebzece zengin besinlerle beslenen insanlar, akciğer, ağız, mide, bağırsak, rektum, göğüs, pankreas ve mesane gibi pek çok kansere karşı daha az risk taşımaktadır"

FARKLI RENKLERDE SEBZE, MEYVE TÜKETİMİ
Meyve ve sebzeler ile vitamin ve minerallerin hastalık savaşçısı olduğunu ifade eden Şerifi, kansere karşı domates, havuç, ıspanak, marul, kırmızı biber, brokoli, kiraz, vişne ve çilek tüketiminin önem taşıdığını kaydetti
Sağlıklı beslenmek için sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Şerifi, şöyle devam etti: "Ekmek, makarna, pirinç, patates, kuru bezelye gibi nişastalı ve yağı az besinler bol miktarda tüketilmelidir Antioksidan vitaminler olarak bilinen A, C ve E vitaminlerinin yetersiz miktarlarda alınması kanser nedenlerinden birisidir

Bunun yanında riboflavin, kolin, pantotenik asit, tiamin vitaminleri ile çinko, selenyum, nikel, iyot, molibden, demir ve magnezyum minerallerinin yeterli miktarda alınması kanserin önlenmesi için gereklidir" Şerifi, alkolün ağız boşluğu, nefes borusu, gırtlak ve karaciğer kanseri riskini artırdığını, bunun için aşırı alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.