Taze Fasulyeli Mısır Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Taze Fasulyeli Mısır EkmeğiTaze Fasulyeli Mısır Ekmeği 6 kişilik Hazırlama Süresi: 150 dakika Malzeme: 20 gr yaş maya 350 ml su 60 ml zeytinyağı 300 gr mısır unu 200 gr un 1 tatlı kaşığı tuz 200 gr taze fasulye Tarifi 1 çay bardağı suyu kaseye aktarın Yaş mayayı ilave edin Maya eriyip bardağın üstünde köpük köpük olana dek karıştırın Mayalı suya sırasıyla önce kalan suyu, sonra da zeytinyağını ilave edin Ayrı bir kapta tuz, elenmiş buğday ve mısır ununu harmanlayın Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini nemli bir bezle örtün Ilık bir ortamda 1,5 saat bekletin Fasulyeleri ayıklayıp temizleyin Enine ve boyuna olmak üzere kesin 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın Hamur mayalandıktan sonra elinizle hafifçe gazını alıp dikdörtgen şekline getirin Uzunlamasına fasulyeleri ekleyin Hamuru rulo şeklinde toparlayın Üzerini keskin bir bıçakla hafifçe çizin Nemli bezi tekrar örtüp yine ılık bir ortamda 50 dakika bekletin Ekmek hamurunu önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin Fırından alıp ılınmaya bırakın Dilimleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|