Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, terliyorum, yapmalıyım

Çok Terliyorum Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çok Terliyorum Ne Yapmalıyım

Çok Terliyorum ne Yapmalıyım

Aşırı terleme problemi, hem fiziksel hem de ruhsal sorunlara yol açıyor Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık

Bazı kişilerin el ve koltuk altlarından yaz- kış demeden ter aktığını kaydeden DoçDr Atilla Eroğlu, bu kişilerin aşırı ter kokusundan dolayı toplum içine çıkamaz hale geldiklerini belirtti

Doç Dr Eroğlu, “Öyleki bu hastalar elleriyle tuttukları bir kağıdı bile rahatlıkla ıslatabilir Bu kişiler ellerindeki aşırı ıslaklık nedeniyle sosyal ve profesyonel ortamda sıkıntıya girerler Çekindikleri için de sosyal hayattan uzak dururlar Aşırı terleme problemi hem fiziksel hem de ruhsal sorunlara yol açmaktadır Bu nedenle hastalar mutlaka tedavi edilmelidir” dedi

Terleme probleminin en fazla 45 dakikalık bir operasyonla sona erdirildiğine dikkati çeken Doç Dr Atilla Eroğlu, şunları söyledi: “Koltuk altından açılan 1 santimetrelik 1- 2 delikten girilen kamera ve küçük aletlerle işlem gerçekleştirilmektedir

Operasyon genel anestezi ile uygulanıyor, işlem süresi yaklaşık 45 dakika Ameliyatın etkisi hemen ortaya çıkar Hasta uyandığında elleri kuru ve sıcaktır Ameliyatın yeri deri kıvrımları içinde kaybolacak kadar çok küçük bir iz bırakır El terlemesinde yüzde 99, koltuk altı terlemesinde yüzde 90 başarılı sonuç alınmaktadır Bu sinirlerin terleme dışında fonksiyonu olmadığı için ameliyatın felç oluşturma, his kaybı, refleks azalması gibi etkileri olmaz Etkili, kalıcı emniyetli ve çok az rahatsızlık veren bir tedavi yöntemidir Bu yöntem el terlemesi için yapıldığı hastaların yüzde 50sinde ayak terlemesi de kaybolmuştur

DoçDr Eroğlu, özel hastanelerde 5 bin YTL olan bu ameliyatı sağlık güvencesi olanlara hiçbir ücret almadan yaptıklarını bildirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com