![]() |
Sağlıklı Beslenme Ne Zaman Başlıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Beslenme Ne Zaman BaşlıyorSağlıklı Beslenme Ne Zaman Başlıyor Sağlıklı beslenmeye 40 yaşından sonra başlanıyor Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() Üretim imkanları sayesinde yılın 12 ayında her türlü sebze ve meyveye ulaşmanın mümkün olduğunu, özellikle yaz aylarında kilo fiyatı birkaç kuruşa kadar düşen sebze ve meyveyi tüketmenin bütçeyi zorlamadığını belirten Sert, şunları kaydetti: ''Buna rağmen fiyatı daha yüksek hamburger başta olmak üzere Avrupa özentili gıdaların tüketimi frenlenemiyor ![]() ![]() ![]() Hiç kimsenin, evinde birkaç gün beklemiş yemeği yemek istemeyeceğine işaret eden Sert, ''Oysa sağlığa olumsuz etkileri kanıtlanmış çeşitli katkı maddeleriyle raf ömrü uzatılmış, 6 ay rafta beklemiş gıdaları tüketiyoruz ![]() ![]() Murat Sert, katkı maddeli ve ayaküstü beslenme kültürünün televizyon reklamlarıyla da tetiklendiğini, kalorisi ancak yüzde 10-20 azaltılmış yiyeceklerin ''light'' veya ''diyet'' adı altında tüketiciye sunulduğunu ifade etti ![]() Sert, bilinçsiz beslenmenin eğitim seviyesi düşük ailelerin yanı sıra eğitimli aileler ve onların çocuklarında da yoğun olduğunu, bu yüzden ileri yaş hastalığı sanılan diyabetin bile çocuk yaşlarda görülebildiğini söyledi ![]() Doç ![]() ![]() ![]() Orta ve ileri yaş grubunun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaya başlamasının yanı sıra spora daha fazla önem verdiğinin gözlendiğine işaret eden Sert, ''Oysa bütün bunlar erken yaşlarda başlamalı'' dedi ![]() ![]() Sağlıklı yeme kültürünün erken yaşlarda edinilmesi halinde bunun ömür boyu süreceğine işaret eden Doç ![]() ![]() ''Doğru beslenmenin yanı sıra yemek sırasındaki davranışlara dikkat edilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|