Kızartmalık Yağlara Dikkat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartmalık Yağlara DikkatKızartmalık Yağlara Dikkat Kızartmalık yağların kanserojen etkisi var Uzmanlar, kızartmalık yağların sıcaklığın etkisiyle trans yağ asidi oluşturduğunu açıkladı Bu yağ asitleri, kötü kolesterolü artırıp, kalpdamar hastalığı riskini yükseltiyor Bazı çalışmalar, yağın kızarması sırasında ortaya çıkan oksidasyon ürünlerinin kanserojen etkili olduğunu gösterdi Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Ahmed Kayacıer; "Kızartma işlemi, ürünün derin bir yağ içine daldırılmasıyla gerçekleşiyor Ürünle yağ arasında ısı ve kütle transferiyle bir dizi reaksiyon oluşuyor Bu da, yağda kimyasal değişimlere neden oluyor" dedi
|
|
|
|