Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abkatılım, belgesi, ortaklığı

Ab-Katılım Ortaklığı Belgesi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ab-Katılım Ortaklığı Belgesi

avrupa birligi komisyonu, "bir yol haritası" olarak tanımlanan ve türkiyenin tam üyelik stratejisini tek taraflı olarak belirledigi
katılım ortaklıgı belgesini 8 kasım 2000 tarihinde açıkladı belge, abnin en yüksek karar organı olan ab konseyinin 20 kasım
veya 5 aralık toplantısında onaylandıktan sonra resmi olarak geçerlilik kazanacak
(resmi olmayan çevirisi)
10-11 aralık 1999 tarihlerinde helsinkide toplanan avrupa konseyi, komisyonun türkiye ile ilgili ilerleme raporunu ve bilesik
kagıtta (her bir aday ülke tarafından katılım yönünde kaydedilen ilerlemeler hakkındaki raporlar) belirtilen tavsiyelerini önemli
ölçüde kabul etmistir helsinki sonuçları özellikle asagıdaki hususları kaydetmistir:
türkiye abne diger aday ülkelere uygulanan aynı kriterler temelinde birlige katılması mukadder bir aday ülkedir
mevcut avrupa stratejisi temelinde türkiye, () bir katılım öncesi stratejisinden faydalanacaktır () bu da, insan hakları, sınır
uyusmazlıkları ve kıbrıs konularına özellikle atıfta bulunarak, katılıma iliskin siyasi kriterlerin karsılanması yönündeki ilerlemeye
agırlık vermek suretiyle gelistirilmis siyasi diyalogu içerecektir
türkiye ayrıca, topluluk programlarına ve ajanslarına ve aday ülkelerle birlik arasında katılım süreci çerçevesinde yapılan
toplantılara katılma imkanına sahip olacaktır
müktesebatın analitik inceleme süreci, diger araçlar meyanında, komisyon tarafından ortaklık anlasması kapsamında kurulan alt
komiteler vasıtasıyla gerçeklestirilecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com