Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bin, bulundu, çinde, yıllık, şehir

Çin'de 4 Bin Yıllık Şehir Bulundu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çin'in orta kesimindeki Hınan eyaletinde iki antik kente ait kalıntılar bulundu
Şinhua ajansının haberine göre, Hınan eyaleti Kültürel Miraslar İdaresi Başkan Yardımcısı Ma Şiaolin, bulunan kentlerin 4 bin yıl öncesine ait olduğunu söyledi

Uzmanlar, yapılan son keşiflerin erken dönemlere ait kültürler, kentler ve milletlerin kökenine ışık tutacağı değerlendirmesinde bulunuyor

Bulunan antik kentlerden birinin Şia Hanedanlığı (MÖ 2100-MÖ 1600) dönemine ait bir kabile devleti, diğerinin de erken Şang Hanedanlığı (MÖ 1600-MÖ 1100) dönemine ait bir askeri kent olabileceği kaydedildi

Vangcinglou kalıntı bölgesinde keşfedilen iki şehrin de dörtgen şeklinde olduğu belirtilirken, antik kentlerin toplam 168 milyon metrekare alan kapladığı bildirildi

Yetkililer askeri kentin 2 bin metrekare civarında bir girişi bulunduğunu ve keşfin en eski giriş olduğunu ifade etti

Kalıntılar arasında şehir surları, kale hendekleri, yollar ve mezarların da bulunduğu kaydedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com