![]() |
Kan Grubu Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kan Grubu ÖzellikleriA Grubu A Grubunun özellikleri Onlar ilk vejetaryenlerdir ![]() Sindirim sistemi duyarlıdır ![]() Bağışıklık sistemi dayanıklıdır ![]() Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar ![]() Stresi yenebilir ![]() Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır ![]() A Grubunun yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler Balık ya da tavuk eti Sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek) Brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarmısak Erik, vişne gibi meyveler A Grubunun yememesi gerekenler: Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar ![]() ![]() Sütlü besinler (:-):-):-):-)bolizmayı yavaşlatır) Salam, sosis, kavurma ![]() Biber, domates, patates ve lahana Tropikal meyveler Mandalina, portakal gibi turunçgiller B Grubu B Grubunun özellikleri Sindirim sistemi dayanıklıdır ![]() Beslenmede katı kuralcı değildir ![]() Sütlü besinlere ilgi duyabilir ![]() Strese karşı yaratıcılığını kullanır ![]() Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir ![]() B Grubunun yemesi gerekenler: Sütlü besinler Dana ve hindi eti Balık (İstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç) Zeytinyağı Yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) Patates, lahana ve mantar B Grubunun yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam Kuzu ya da tavşan eti Piliç ve tavuk eti Susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı Zeytin AB Grubu AB Grubunun özellikleri A ile Bnin modern karışımıdır ![]() Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir ![]() Sindirim sistemi çok duyarlıdır ![]() Bağışıklık sistemi çok güçlüdür ![]() Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir ![]() A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır ![]() AB Grubunun yemesi gerekenler: Domates Deniz ürünleri Süt ürünleri Sebze Koyun, tavşan ve hindi eti Yoğurt Yumurta AB Grubunun yememesi gerekenler: Dana ve sığır eti (Et vücutta yağ olarak depolanır ![]() Tavuk ve piliç eti Sarımsak, biber, sirke Hayvansal yağlar 0 Grubu 0 Grubunun özellikleri 0 Grubunda olanlar ilk insanları simgeler ![]() Et yemeye bayılırlar Sindirim sistemleri sağlamdır Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler Enerjik ve ince kalabilmek için :-):-):-):-)bolizmalarının hızlanması gerekir ![]() 0 Grubunun yemesi gerekenler: Kırmızı et Karaciğer Beyaz et Balık ve deniz ürünleri ![]() İyotlu tuz Ispanak ve brokoli 0 Grubunun yememesi gerekenler: Tahıl ürünleri Ekmek Taneli sebzeler Buğday (Buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır) Süt ürünleri ve yumurta Sıvı yağ (özellikle de zeytinyağı) ![]() |
![]() |
![]() |
|