![]() |
Ramazan İçin Örnek Menü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan İçin Örnek MenüRamazan için örnek menü Miktarlar ve içerikler kişilerin yaş, kilo, boy, bazal metabolizma hızı, sağlık durumları ve beğenilerine göre diyetisyen tarafından planlanmalıdır ![]() SAHUR: 1 ![]() ![]() 15 – 20 dakika sonra; 1 su bardağı yarım yağlı veya yağsız süt-yoğurt-ayran, 1 porsiyon meyve ![]() 2 ![]() ![]() 15 – 20 dakika sonra; 1 su bardağı yarım yağlı veya yağsız süt-yoğurt-ayran, 1 porsiyon meyve ![]() Bu şekilde hazırlayacağınız bir öğün karbonhidrat, yağ, protein, posa, vitamin ve mineraller bakımından yeterli ve dengeli olacaktır ![]() İFTAR: 1 su bardağı su ile orucunuzu açın, 1/8 orta boy pide veya 1 dilim esmer ekmek + 1 dilim (30g) peynir + 1–2 adet zeytin, 1 kase çorba ![]() Ana yemeğe geçmeden önce 30–45 dakika ara vermelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ana Yemek 1 ![]() 6 yemek kaşığı sebze yemeği ( 1kg sebze etsizse 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ ile hazırlanmalı), 2 yumurta büyüklüğünde et / tavuk, ½ kase yoğurt veya 1 kase cacık, 1 dilim esmer ekmek veya 2 – 3 yemek kaşığı bulgur pilavı ![]() 2 ![]() 4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, 3–4 adet ızgara köfte veya 120 gram tavuk veya 150 – 200 gram ızgara balık, 1 dilim esmer ekmek, bol salata ![]() Ana yemekten 1,5 –2 saat sonra ara öğün: 2 porsiyon meyve, 1 su bardağı yarım yağlı veya yağsız süt / yoğurt / ayran ![]() Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlılardan sütlü veya meyveli olanlarını haftada 2 kez bu öğünde tercih edebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|