![]() |
2011 Diyet Kılavuzu Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011 Diyet Kılavuzu Hakkında2011 Diyet Kılavuzu Hakkında Yeni yılın diyet kılavuzu, iki yaşından itibaren kronik hastalık risklerinin arttığına dikkat çekiyor Beslenme ve fiziksel aktivite önerileri, bilimsel araştırma sonuçlarına göre yenileniyor ![]() ![]() Yeni yılın beslenme kılavuzuna göre, kalori dengesini korumak, sağlıklı kiloyu sağlar ve destekler ![]() ![]() ![]() Denge kurun Besleyici yiyecek ve içecek tüketimine önem vermek gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Diyet kılavuzunda da bulunan temel öneri, besleyici değeri yüksek olan besinleri tüketmek yönünde ![]() ![]() ![]() DASH diyetinin temel prensipleri Yüksek lif, düşük kalori yoğunluğu ve uygun porsiyonlarla dengeli bir diyet uygulanması amaçlanıyor ![]() * Düşük doymuş yağ, kolesterol ve total yağ içeren besinler * Meyve ve sebzelerden zengin beslenme * Yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünleri * Tam tahıl ürünleri, balık ve sert kabukluları (fındık, ceviz, badem) içeriyor ![]() Diyette; kırmızı et, şeker, şeker eklenmiş besinler ve içecekler sınırlandırılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Beslenmeye bağlı oluşabilecek hastalık riskini azaltmak için, dört prensibe (temizleme, ayıklama, pişirme ve soğutma) uymak gerekiyor ![]() ![]() * Kılavuzda yer alan anahtar niteliğindeki önerileri çarşamba günü sizlerle paylaşacağım ![]() *Kalori dengesini sağlayın * Yemekten zevk alın ancak ölçülü tüketin ![]() * Porsiyon miktarlarında fazlaya kaçmayın ![]() *Günlük beslenmede artırılması gerekenler * Tabağınızın yarısı sebze ve meyve olsun ![]() * Yağsız veya düşük yağlı süt ürünlerini seçin ![]() *Günlük beslenmede azaltılması gerekenler * Düşük sodyumlu besinler tercih edin ![]() ![]() * Şekerli ve kalorili içecekler yerine su için ![]() Dilara Koçak |
![]() |
![]() |
|