![]() |
Bayat Lokumun Zararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Lokumun ZararıBayat lokumun zararı TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Ramazan Çelebi, bayramların vazgeçilmezi olan şekerlemelerin ikram kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle piyasada sağlık açısından risk oluşturabilecek ürünler bulunabileceğini söyledi ![]() ![]() Bayram öncesi satışı artan şekerlemelerden lokumun taze olup olmadığının kolaylıkla anlaşılabileceğini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu: ''Kaliteli ve taze lokum üzerine baskı uygulandığında yayılmaz ve bu baskı kalktığında tekrar eski halini alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan Çelebi, bayram öncesi ''merdiven altı üretim''in arttığına işaret ederek, nerede üretildiği belli olmayan lokumlara, ucuzluğu nedeniyle kesinlikle itibar edilmemesini istedi ![]() Çelebi ayrıca çikolata yapımında kakao yerine leblebi tozu, fındık kabuğu ve harnup kullanıldığına dikkati çekerek, ''Üzerinde küçük beyaz noktacıklar halinde çiçeklenmeler oluşan çikolatalar bayattır'' dedi ![]() AÇIKTA SATILAN YERLERDEN ALMAYIN Ramazan Çelebi, vatandaşlara şeker, lokum ve çikolata satın alırken şu önerilerde bulundu: ''Halkımız şekerlemeleri açıkta satılan yerlerden alınmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Satışa sunulan ortamlara, satıcının kişisel hijyenine, eriyebilir özellikte olan gıdaların (özellikle çikolata grubu) muhafazasına dikkat edilmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|