![]() |
Balık Buharda Pişirlince Daha Sağlıklı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Buharda Pişirlince Daha SağlıklıBalık Buharda Pişirlince Daha Sağlıklı Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Olgunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, balıklardaki Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin, sağlıklı beslenmede alınmasının zorunlu yağ asitleri olduğuna işaret etti ![]() Balık bir çok şekilde pişirilebilir Besin değerinin korunması için balığın pişirme yöntemlerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Olgunoğlu, şu bilgileri verdi: ''Balık pişirmede uygulanabilecek bir çok yöntemler mevcuttur ![]() ![]() ![]() TAVADA PİŞİRME YÖNTEMİ Olgunoğlu, balığı tavada pişirirken besin kaybını en aza indirecek yöntemi şöyle anlattı: ''Balığın tavada pişirilmesi sırasında pişirmenin püf noktası; yağın iyice kızdırılması ve balıkların az sayıda olacak şekilde tavaya dizilerek kızartılmasının sağlanmasıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|