Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başlayın, beslenmeye, mutfakta, sağlıklı

Sağlıklı Beslenmeye Mutfakta Başlayın!

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlıklı Beslenmeye Mutfakta Başlayın!



Kemik yapısının gelişmesine yardımcı, yüksek oranda kalsiyum içeren süt beslenmenizde önemle yer almalıdır Süt alırken işlenmiş sütler yerine pastörize sütleri tercih etmelisiniz Böylece içeriğindeki vitamin ve mineraller eksilmeden sütten maksimum faydayı görebilirsiniz
Dondurulmuş ürünler çalışan kadınların mutfakta işlerini kolaylaştırıyor Her türlü sebze ve et ürünü dondurulmuş olarak satışa sunuluyor Her zaman tazesini tüketmeye çalışın ancak dondurulmuş besinler almak durumundaysanız şok yöntemiyle dondurulmuş ürünleri tercih edin
Dondurulmuş et ürünlerini pişirmeden önce tamamen çözdürün Hem lezzeti hem de sağlığı açısından etleri yüksek ısıda pişirin Böylece et ürünlerindeki zararlı bakterileri yok edebilirsiniz
Pişirdiğiniz yiyecekleri ılıkken tüketmeye gayret gösterin Lokmalarınızı iyice çiğneyerek yavaşça yemeyi alışkanlık haline getirin Çok sıcak yemek midenizde sindirim işlemini zorlaştırır, yemek sonrası halsizliğe neden olur
Yapacağınız her yemeği ailedeki kişi sayısına göre belirleyin Pişmiş bir yemeği ertesi gün tekrar ısıtmak yüksek oranda vitamin ve mineral kaybına neden olur Yemeklerinizi ısıtmak için mikro dalga fırın kullanıyorsanız bir yemeği sadece bir kez ısıtın Aynı yemeği defalarca mikro dalga fırında ısıtmak besin değerlerinin azalmasına neden olur
Bebeğiniz için hazırladığınız mama, çorba gibi yemekler bitmediğinde saklamayın Beklemiş mamalar bebeğinize fayda sağlamaz Burada yapılacak en doğru hareket bebeğinizin yiyeceği kadar mama hazırlamaktır
Temizlik hayatımızın vazgeçilmez kuralıdır Bir çok hastalık ve zararlı bakteri hijyen kurallarına uyulmadığında ortaya çıkar Örneğin çiğ tavuğu kesmek için kullandığınız bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan pişmiş tavuğu kesmek için kullanmayın Bıçak ve kesme tahta üzerinde kalan çiğ tavuk bakterileri pişmiş tavuğa bulaşır ve zararlı hale gelir
Yemek yapmaya başlamadan önce ve yemek yaparken elleriniz sabunla iyice yıkayın ve nemli kalmayacak şekilde kurulayın Et ürünlerini hazırlarken ellerinde kalan bakteri artıklarını temizlemiş, diğer yiyeceklere geçmesini önlemiş olursunuz
Mutfak tezgâhını ya da ellerinizi silmek için kullandığınız havluların temizliğine özen gösterin Kullanma sıklığına göre her gün ya da iki günde bir temizlik bezlerini ve havlularını çamaşır makinesinde yıkayın
Fasulye, pirinç, mercimek, un gibi kuru gıdaları böceklerden korumak için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın Kendi paketinde ya da plastik kaplarda saklamak hem kokuya neden olur hem de güve gibi böceklerin türemesine zemin hazırlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.