![]() |
Kınakınanın Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kınakınanın FaydalarıKınakına Diğer İsimleri : Kontestozu, Quinaquina, Cinchona, Quinquina Botanik Bilgi : Kökboyasıgiller familyasından, 5-20 m boylanabilen bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir ![]() Bilinen Bileşimi : Kabuğundan “Kinin / Quinine, Chininum” çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() Faydaları İştahsızlık, sindirim bozukluklarından;şişkinlik ve hazımsızlığa karşı kullanılır ![]() Dermansızlık ve halsizlik gibi durumlarda vücudu kuvvetlendirici ve dinçleştirici özelliği vardır ![]() Ateş düşürür ![]() Nevralji, sıtma, grip, bulaşıcı hastalıklarda da fayda sağlar ![]() Kalp ağrıları, kalp çarpıntısı gibi hallerde kullanılır ![]() Kullanım Şekli - Çay : Kınakına kabuğu ince kıyılarak 1 gr demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilir ve 15-20 dk demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilir ![]() ![]() ![]() UYARI : Fakat Kınakınanın çayı pek içilmemekle zira dozajın aşılması halinde (GÜNDE 3 GR ) zehirlenme söz konusu olabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|